Recept smažený losos na hovězím TUKU Wagyu. Je to první pokus na tomto relativně drahém tuku v každém případě není tak voňavý po krávě jako náš český hovězí tuk. Cenový rozdíl je tam vcelku brutální WaGyu stojí 600 Kč kg a náš klasický český je někde na 80 Kč za kg.
Ingredience:
- 2 filety lososa s kůží
- 2 lžíce hovězího tuku
- Sůl podle chuti
Postup:
1. Rozpálte pánev na středním ohni a přidejte hovězí tuk. Nechte jej rozpustit a trochu se zahřát.
2. Položte filety lososa na pánev kůží dolů. Smažte je 5 až 7 minut, dokud kůže nebude hezky křupavá.
3. Otočte filety lososa a smažte druhou stranu dalších 5 až 7 minut, dokud maso není pevné a dobře propečené.
4. Posolte podle chuti. Můžete také přidat citronovou šťávu pro osvěžující chuť.
Ingredience:
- 2 filety lososa s kůží
- 2 lžíce hovězího tuku
- Sůl podle chuti
Postup:
1. Rozpálte pánev na středním ohni a přidejte hovězí tuk. Nechte jej rozpustit a trochu se zahřát.
2. Položte filety lososa na pánev kůží dolů. Smažte je 5 až 7 minut, dokud kůže nebude hezky křupavá.
3. Otočte filety lososa a smažte druhou stranu dalších 5 až 7 minut, dokud maso není pevné a dobře propečené.
4. Posolte podle chuti. Můžete také přidat citronovou šťávu pro osvěžující chuť.
Dobrou chuť
Konkrétně tento losos byl z Makra vlečné sítě ale je otázka ohledně původu ryb