Carnivore játrové knedlíčky
Ingredience:
- 500 g jater (hovězí nebo vepřové)
- 100 g másla
- 1/2 lžičky soli (nebo dle chuti)
- 100 g strouhaného gouda sýra
- 2 vajíčka (jen žloutky)
Postup:
1. Játra důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky. Vložte do sekáčku a rozmixujte na jemnou hmotu.
2. Přidejte do misky nakrájená játra, žloutky, sůl, strouhaný gouda sýr a máslo. Dobře promíchejte a dejte hmotu na 30 minut do ledničky, aby ztuhla.
3. Během čekání připravte osolenou vodu a přiveďte ji k varu.
4. Po 30 minutách vezměte hmotu z ledničky a vytvarujte z ní malé kuličky. Velikost podle vašeho přání.
5. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nebudou pevné.
6. Vyjměte je naběračkou, nechte okapat a podávejte teplé.
Přeji dobrou chuť!
Ingredience:
- 500 g jater (hovězí nebo vepřové)
- 100 g másla
- 1/2 lžičky soli (nebo dle chuti)
- 100 g strouhaného gouda sýra
- 2 vajíčka (jen žloutky)
Postup:
1. Játra důkladně očistěte a nakrájejte na menší kousky. Vložte do sekáčku a rozmixujte na jemnou hmotu.
2. Přidejte do misky nakrájená játra, žloutky, sůl, strouhaný gouda sýr a máslo. Dobře promíchejte a dejte hmotu na 30 minut do ledničky, aby ztuhla.
3. Během čekání připravte osolenou vodu a přiveďte ji k varu.
4. Po 30 minutách vezměte hmotu z ledničky a vytvarujte z ní malé kuličky. Velikost podle vašeho přání.
5. Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nebudou pevné.
6. Vyjměte je naběračkou, nechte okapat a podávejte teplé.
Přeji dobrou chuť!