Literatura - CARNIVORE DIET

CARNIVORE DIET
CARNIVORE DIET
Přejít na obsah
CARNIVORE DIET
RECEPTY
VITALITA
HOVĚZÍ MASO
POSILOVÁNÍ
Masožravá dieta Shawna Bakera je revoluční, paradigma bořící výživová strategie, která bere současnou teorii stravování a staví ji na hlavu. Porušuje téměř všechna "pravidla" a přináší vynikající výsledky. Jejím jádrem je zaměření na jednoduchost místo složitosti, na odečítání místo sčítání, což z ní činí neuvěřitelně účinnou dietu, která se navíc snadno dodržuje. Dieta masožravců rozebírá některé podpůrné evoluční, historické a nutriční vědecké poznatky, které nám napovídají, proč má tolik lidí s tímto způsobem stravování zaměřeným na maso velký úspěch. Upozorňuje na dramatické proměny, které v reálném světě zažili lidé všech typů. Běžné chorobné stavy, které jsou často považovány za celoživotní a progresivní, jsou při této dietě často zvráceny a Baker v této knize rozebírá i některé teorie stojící za tímto fenoménem.
V této průkopnické knize Dr. Saladino odhaluje odlišný pohled na potraviny, o nichž se říká, že jsou nezbytné pro dobré zdraví, jako jsou celozrnné výrobky, rostliny a listová zelenina. Postupně tyto mýty rozebírá a odhaluje léčivý potenciál Carnivore diet. S podrobným vedením, kompletně s ukázkovými plány jídel a často kladenými otázkami, je The Carnivore Code jediným plánem, který potřebujete, abyste si na vlastní kůži vyzkoušeli neuvěřitelné výhody tohoto stravování.
„Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví. Naše tělo je stále nastaveno na tuto stravu, která je naprogramována v naší DNA. Nora nám ukáže cestu ke zdraví díky přirozené stravě našich předků. Tato kniha je jedním slovem úžasná!“ LIERRE KEITH, autor knihy The Vegetarian Myth Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob.“.
Proč máslo, maso a sýr patří do zdravého jídelníčku aneb co jste ještě nevěděli o výživě. Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotučné stravě? A co když všechna ta jídla, která jsme si odpírali – smetanové sýry a šťavnaté steaky – by nám ve skutečnosti mohly pomoci bojovat s obezitou, diabetem a onemocněním srdce? Se závěry podloženými devíti lety výzkumu a rešerší odhaluje Nina Teicholzová nemyslitelné: vše, co nám kdy o tuku tvrdili, je špatně. Ve své knize dokumentuje, jak příliš horliví vědci dovolili neprůkazným vědeckým poznatkům ovládnout všeobecné mínění, a stát se výživovým dogmatem. Její živé a poutavé vyprávění předkládá přesvědčivé důkazy, které boří veškeré všeobecné znalosti o tuku ve stravě, a konečně nám umožňuje přivítat chutné pokrmy zpět do našich jídelníčků.
Doktor Weston A. Price,  autor knihy Výživa a tělesná degenerace - byl asi nejlepší zubař všech dob, jenž cestoval skrz naskrz celým světěm za účelem najít primitivní kultury bez zubních kazů a celkově vitální. Toužil najít kultury, jenž by nevykazovali stupeň takové degenerace jako moderní člověk a nechtěl uvěřit, že je zubní kaz a tělesný úpadek něco přirozeného. Chtěl je najít a pochopit, co dělají jinak.  Zubní kaz je nejčastější nemoc na této planetě. Jde o chorobu a vadu v organismu, která jako mnohé další - není běžný stav, který se prostě děje, jako se mnozí domnívají. Např. vlkům v přírodě se zuby nekazí, ale psům chovaným člověkem a moderním lidem samotným však ano. Tak kde je chyba? Důvodem je nedostatek látek ve stravě pro přirozenou remineralizaci zubů a celého organismu a většinou také naopak nadmíra látek ve stravě způsobujících demineralizaci - úbytek minerálů na různých místech v těle, což způsobuje celkovou postupnou degeneraci - nejen zubů. Je potřeba si uvědomit, že zubní kaz a problémy kostry jsou ukazatelem celkového úpadku vitality a zdraví člověka a souvisí s desítkami dalších problémů - pokud tedy dokážeme řešit tyto problémy, pomůžeme si zároveň na mnoha dalších místech.
Vynikající autorka knihy Přirozená strava našich předků představuje novou, revoluční zprávu pro naše zdraví: jezte tuk, abyste jej dobře spálili. V knize Přirozená strava našich předků – 2. díl vysvětluje odbornice na paleo dietu a známá výživová poradkyně Nora Gedgaudasová výhody ketonové diety (nebo diety spalování tuků), která odvrátí váš metabolismus od závislosti na cukru a promění jej na spalování zdravých tuků. Četné studie z posledních let vyvrátily negativní kampaň proti nasyceným tukům a cholesterolu. Ged-gaudasová zde objasňuje, proč tukům neříkáme „ne, ne“, ale naopak „ano, ano“ – pokud víme, které tuky máme konzumovat. Ve své přístupné, velmi živě napsané knize, také přináší praktický plán jídelníčku a recepty. Kniha Přirozená strava našich předků – 2. díl nám vysvětluje, jak nás ketonová dieta přinutí přijímat celkově méně kalorií a přitom se dobře cítit, lépe vypadat, jasně myslet a déle žít.
CARNIVORE DIET 2023
carnivoreanimal@proton.me
Návrat na obsah